Login Form

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΤΗΣ A’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της Α’ Περιφεριακής Μαθητιάδας Αν.Μακεδονίας-Θράκης που γίνεται στην Κομοτηνή και στη Καβάλα, θα διεξαχθεί «Λαμπαδηδρομία» στις  2 Μαίου 2017 με συμμετοχή των μαθητών της πόλης.  

 Άφιξη της Φλόγας στις 8.20π.μ. με αυτοκίνητο της οργανωτικής επιτροπής της μαθητιάδας στη  είσοδο της πόλης από Θεσσαλονίκη και με συνοδεία περιπολικού θα καταλήξει  στις 8.30π.μ. στο 5ο Γυμνάσιο Δράμας. Εκεί θα γίνει ένα πολιτιστικό δρώμενο και στις 8.45π.μ. το άναμμα της Δάδας του πρώτου λαμπαδηδρόμου μαθητή και η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας.

Κατάληξη της λαμπαδηδρομίας και άναμμα του βωμού στο άγαλμα της Νίκης στις 9.05π.μ.

Όταν η Φλόγα θα προσεγγίζει την πλατεία και μέχρι να φτάσει στο βωμό, θα ακουστεί η Μπάντα του Μουσικού σχολείου. Θα χαιρετίσουν την εκδήλωση ο Αντιπεριφεριάρχης Δράμας, ο Δήμαρχος Δράμας, ο Δ/ντης της Δ.Δ.Ε.Δράμας και ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής της μαθητιάδας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος με συμμετοχή της Ορχήστρας Πνευστών του Μουσικού Σχολείου και του15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας.

Λήξη της εκδήλωσης στις 9.35π.μ., σβήσιμο του βωμού και μεταφορά της Φλόγας από την οργανωτική επιτροπή εκτός Νομού.

 

 

(Σε περίπτωση κακοκαιρίας η Φλόγα θα οδηγηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο Κραχτίδη και εκεί θα γίνει η τελετή Αφής της Φλόγας και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Μουσικό σχολείο και το 15ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας).

 

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

«Λαμπαδηδρομία στα πλαίσια της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατ.Μακεδονίας-Θράκης 2017»

 

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατ.Μακεδονίας-Θράκης 2017, η οποία θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή 3-5 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιηθεί Λαμπαδηδρομία μαθητών/τριών στην Αλεξανδρούπολη.

Η φλόγα θα περάσει από την πόλη μας την Τρίτη 2 Μαΐου 2017, ώρα 17.00-18.00.

Η παραλαβή της φλόγας θα γίνει από τη Ν.Χηλή (έμπροσθεν του Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου Ν.Χηλής), θα μεταφερθεί από λαμπαδηδρόμους όλων των Γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης και θα καταλήξει στην πλατεία του Φάρου Αλεξανδρούπολης, στο μνημείο ‘’Δόμνα Βισβίζη’’.

 

Θα ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις (Γιορτή Παραδοσιακών Χορών με συμμετοχή των χορευτικών ομάδων Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης) και ώρα 18.00-19,30.

 

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο των Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, τον Δήμο Κομοτηνής και τον Δήμο Καβάλας, για πρώτη φορά στο γεωγραφικό χώρο αρμοδιότητας μας, την «1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 2017», σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το ΤΕΙ Καβάλας, την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Αν. Μακεδονίας – Θράκης, την XXΙ ΤΘΤ, το Λιμεναρχείο Καβάλας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο πόλεις:

α) την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Μαΐου στην Κομοτηνή, στο χώρο της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και

β) την Παρασκευή 5 Μαΐου στην Καλαμίτσα Καβάλας.

Η διοργάνωση σκοπό έχει να διαχυθεί το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές/τριες της Περιφέρειάς μας, ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία. Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακών αθλημάτων ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες δράσεις.

Στο αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων αρμοδιότητάς μας. Τις εκδηλώσεις της Μαθητιάδας μπορούν να επισκεφθούν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης και να συμμετάσχουν, μεταξύ όλων των υπολοίπων εκδηλώσεων και σε Παραολυμπιακά Αθλήματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Ξάνθης, διοργανώνουν την τελετή αφής της φλόγας,  που θα γίνει την Τρίτη 2/5/2017 και ώρα 12.00 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, στα πλαίσια της 1ης Μαθητιάδας 2017.

Την λαμπαδηδρομία και την τελετή αφής της φλόγας θα πλαισιώσουν τα γυμνάσια του Νομού Ξάνθης. Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης θα παρευρεθούν με αντιπροσωπείες τους σε όλη τη διάρκεια της πομπής της λαμπαδηδρομίας και της αφής της φλόγας.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η φλόγα είναι:

-          εκκίνηση γηροκομείου, στο ύψος του γηπέδου ΄΄Αλέξανδρος Μπαλτατζής΄΄ -  Εθνικού Αιμοδότη -  Ηλιουπόλεως – Πραξιτέλους – Μαραθώνος – Αδριανουπόλεως – Περικλέους – Σάρδεων – Βλαχοπούλου – Ελευθερίου Βενιζέλου – Μιχ. Βόγδου – Κεντρική Πλατεία (Τελετή Αφής) – Μιχ. Καραολή – Βελισσαρίου – Κλεμανσώ – Λεωφόρος Στρατού – Δημοκρίτου – Λεοναρδοπούλου – Αλικαρνασσού – Απόλλωνος – Ανδρέου Παπανδρέου – Δημοκρίτου

-          Τερματισμός 20 μ. μετά τις σιδηροδρομικές γραμμές.

-          Λήξη τελετής

Ώρα εκκίνησης της πομπής από το γηροκομείο: 11.30.

 

Ώρα λήξης τελετής μετά τις σιδηροδρομικές γραμμές: 13.30.

 

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το δελτίο τύπου