Text Size

Παράταση υποβολής Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι 30-3-2018

Δελτίο Τύπου

ΘΕΜΑ: Παράταση υποβολής Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι 30-3-2018.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, πρέπει να υποβάλουν στο λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση.

Η προθεσμία υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης παρατείνεται έως και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν υποβάλει την Αίτησή τους, μέχρι τη λήξη λειτουργίας των αντίστοιχων ημερήσιων ή εσπερινών Λυκείων.

Τις σχετικές εγκυκλίους και τα αντίστοιχα υποδείγματα, οι υποψήφιοι μπορούν να τα αναζητούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΔΗΓΩΝ & ΣΥΝΟΔΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης προκηρύσσει 8 θέσεις εποχικού προσωπικού (4 θέσεις ΔΕ Οδηγών και 4 θέσεις ΔΕ Συνοδών σχολικών λεωφορείων) σύμφωνα με την Ανακοίνωση ΣΟΧ 1/2018 με αριθμ πρωτ. Φ.16.1/9595/28-11-2017, για Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (του Υπ. Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων), που εδρεύουν στις Περ. Ενότητες Ροδόπης και Δράμας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά από την επομένη μέρα της τελευταίας δημοσίευσης της Περίληψης της Ανακοίνωσης στον ημερήσιο τοπικό τύπο και για δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες.

Συγκεκριμένα, οι δημοσιεύσεις έγιναν στις εφημερίδες «Χρόνος», «Παρατηρητής της Θράκης», «Πρωινός Τύπος Δράμας» και «Χρονικά της Δράμας» την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, και το δεκαήμερο προθεσμίας υποβολής αιτήσεων αρχίζει την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 έως και τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό εντυπο ασεπ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, Τέρμα Σισμάνογλου Τ.Κ.: 69133 Κομοτηνή.

 Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Δείτε την πρόσκληση και τα σχετικά επισυναπτόμενα

Περισσότερα...

ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κομοτηνής επισκέφθηκαν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Κεραμάρη Παναγιώτη, για τα κάλαντα των Χριστουγέννων.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με πολλές ευχές για πρόσβαση σε όλους στην Παιδεία και τη Διά Βίου Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

 

 

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ευχαριστήριο προς το Δ΄ Σώμα Στρατού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης και προσωπικά ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Κεραμάρης Παναγιώτης,  ευχαριστεί δημόσια το Δ΄  Σώμα Στρατού, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, για την άμεση ανταπόκριση στα αίτημά μας που αφορούν τη συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση κτιριακών υποδομών των σχολείων της Θράκης, με πιο πρόσφατες τις παρεμβάσεις στα σχολεία: Μειονοτικό Πάχνης, Δημοτικό Αμαξάδων και Γυμνάσιο Οργάνης.    

Είμαστε βέβαιοι ότι η στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην υπηρεσία μας και στο Δ΄ Σώμα Στρατού θα συνεχιστεί στην κατεύθυνση πάντα της εξυπηρέτησης των εκπαιδευτικών αναγκών των κατοίκων της Θράκης και ιδιαίτερα των μειονοτικών πληθυσμών, αξιοποιώντας με το καλύτερο τρόπο την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Περισσότερα...

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικού, η οποία καθιερώθηκε προκειμένου να αναδειχθεί ο καθοριστικός κοινωνικός ρόλος διεθνώς, δράττομαι της ευκαιρίας να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους συναδέλφους που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα γεωγραφικά όρια της Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Από την εμπειρία μου, δεν θα μπορούσα να μην επισημάνω τη φιλοτιμία σας,  τον επαγγελματισμό και την εργατικότητά σας, ιδιαιτέρως σε μια εποχή, κατά την οποία η κρίση έχει λάβει διάφορες μορφές. 

Με την ελπίδα, ή μάλλον με την βεβαιότητα, ότι και με τη δική σας συμβολή, η κατάσταση θα βελτιωθεί για το σύνολο της εκπαίδευσης και για όλους τους εμπλεκόμενους, προσβλέπω στη συνέχιση των προσπαθειών σας, στις οποίες θα με βρίσκετε πάντα αρωγό και συμπαραστάτη. Στόχος μας η αναβάθμιση του κύρους της πατρίδας μας και η βελτίωση σε όλα τα επίπεδα, για τα οποία αγωνίζομαι και εγώ, όχι μόνο από τη θέση ευθύνης που κατέχω αυτή τη στιγμή αλλά και ως απλός εκπαιδευτικός. 

 

 

Περισσότερα...

Μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παναγιώτη Κεραμάρη

Μήνυμα
του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
κ. Παναγιώτη Κεραμάρη

Αγαπητοί μου μαθητές,

Ένα νέο κεφάλαιο στη σχολική σας ζωή ξεκινά.

Με νέους στόχους, νέες προκλήσεις, νέες ευκαιρίες αλλά και καινούριες εμπειρίες και γνώσεις που θα αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια για την εξέλιξή σας σαν πολίτες, σαν άνθρωποι.

Να έχετε κατά νου ότι ένα καλό ξεκίνημα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γι’ αυτό χρειάζεται από την αρχή να θέσετε τις βάσεις μιας μεθοδικής, υπεύθυνης και συστηματικής δουλειάς. Πάνω από όλα όμως χρειάζεται ψυχική δύναμη, διότι ο δρόμος προς την επιτυχία είναι κοπιαστικός και απαιτεί θυσίες και διαρκή αγώνα.
Να θυμάστε ότι με προσήλωση και επιμονή μπορεί κανείς να πετύχει το ακατόρθωτο.

Έχοντας στο πλευρό σας τους γονείς σας, η συμπαράσταση των οποίων είναι καταλυτική, σας προτρέπω να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό και να επενδύστε τον χρόνο και τον κόπο σας στην πραγμάτωση των στόχων σας.

Με τη διαβεβαίωση ότι κοινή επιδίωξη όλης της εκπαιδευτικής μας κοινότητας είναι η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης που σας παρέχεται, σας καλωσορίζω στο σχολείο και σας εύχομαι ολόψυχα η νέα σχολική χρονιά να είναι εποικοδομητική, με επιτυχίες και πρόοδο.
Καλή σχολική χρονιά.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ

Περισσότερα...

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Με χρήση του mouse: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.
Με χρήση του πληκτρολογίου: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο (+) για Μεγέθυνση ή το πλήκτρο Ctrl και (-) για σμίκρυνση.